Grønt og frugt

Du har brug mad der fylder dig med energi og som styrker mitokondrierne – kroppens egne kræftværker, det er her energien til livet og kroppens arbejde bliver til.

Spis masser af grøntsager. Væn dig til, at hvert måltid hovedsageligt består af grøntsager. Kroppen behøver grønsager, frugt, fedt, aminosyre, fytokemiskestoffer, antioxidanter, vitaminer mineraler og sporstoffer.

Antioxidanter fungerer som en rustbeskyttelse mod de frie radikaler (rygning, forurening, kemikalier, stress og visse fødevarer).

Fytokemikalier er det, der giver frugten og grønsagerne deres farve. Fungere som stærke antioxidanter. Hæmmer betændelse. Der findes mest i dem med stærkest farve og mest skræl.

Mitrokondrierne kan ikke arbejde ordentligt, hvis du i længere tid har fyldt forkert brændstof på, det kan føre til oxidativ stress…. Betændelse og inflammation. Vi bør vælge den mad der fremmer livsprocessen.

Økologiske dyrkede fødevarer indeholder dobbelt så højt indhold af mineraler end de konventionelle grønsager……

Kroppen jubler når du spiser lækkert næringsfuldt mad. Spis endelige løs af

  •  Svovlholdige grøntsager som løg,  svampe, grønne grøntsager/bladgrønt, kålfamilien .
  • Antioxidantrige grøntsager og frugter. For at få mange forskellige antioxidanter skal man sørge for hver dag at få noget af alle farver: rød (f. eks. rød peberfrugt, tomat, jordbær og andre røde bær, vandmelon), blå/sort (f. eks. blå vindruer, blåbær, brombær, morbær, hyldebær, blommer, Aroniabær, rødbede, blå gulerødder) og gul/orange (f. eks. gulerod, gul squash, Hokaido-græskar, appelsin, ananas, orange peberfrugter, melon, ananas, fersken, yams/sødkartoffel)
  • Aubergine, avocado, fennikel, selleri, pastinak, asparges, grønne bønner, ærter, Tang

vitaminer og mineraler

  • Magnesium – nødvendigt for overførslen af nerve impulser, knogledannelse, cellernes mebran struktur dannelse af hormoner, leveren ….hjælper på uro i bene, muskelkramper og hovedpine….
  • Q 10
  • C-vitamin
  • B-vitaminer
  • Zink
  • Selen – ( paranødder, fisk, skaldyr, hvidløg, broccoli, kål, tomater
  • Mangan ( boghvede, hybenpulver, nødder, blåbær, persille
  • Calcium ( kilder: sesamfrø, hybenpulver, tang, mandler, dild, persille, grønkål, hørfrø, kikærter, spinat, hasselnødder)

 

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>