Vær den du er

Ønsker vi ikke alle at være ægte og sande, hvis vi mærker efter helt inde. Men hvorfor er det så svært en gang i mellem, er det fordi vi er bange, for at dem omkring os vil grine ad os, synes mindre om os, synes vi er dumme eller skøre… Men kan det reelt gøre noget – bliver vi det de tænker om os? Og har det andre tænker egentligt noget med os at gøre. Hvorfor er det så vigtigt at andre synes om os, at man føler sig elsket og holdt af. Hvad er det vi har med os, der gør at vi holder fast i dette behov? Jeg prøver at slippe mine forventninger til andre og den her dybe trang til at andre skal holde af mig. Nogle gange lykkedes det, andre gange ikke.

En stor øvelse for mig er at holde hjertet åbent, selvom jeg møder situationer eller mennesker, der giver mig følelsen af, at det bedste eller mest trygge er at lukke, for at undgå at blive skuffet, blive til grin eller sårbar. Det lyder måske kliche agtigt, men jeg prøver at lade kærlighed være den store drivkraft i mit liv. Og på alle mulige måder, elske den jeg er, det jeg gør, livet og det i livet. Jeg forsøger at gå hjertetsvej og gøre det der får mig til at føle mig levende. Jo mere levende og jo bedre kontakt får jeg til den jeg er og den kærlighed der allerede findes i mit inderste. Det kan være meget frustrerende at opdage, at selv efter lang tids selvudvikling, at jeg stadig ikke åbner mig 100 % op for livet, at der stadig er noget der holder mig eller måske min krop tilbage.

Min oplevelse er, at hvis du er ægte, bliver du blive fyldt med glæde og kærlighed, men også med tårer og smerte – det følges ad. Er disse modsætningerne netop ikke grunden til at du kan mærke dig selv og føler dig levende? Hvis du går igennem livet og undgår at føle og mærke, føler du dig så levende? Jeg tror det handler om at åbne os over for livet, men også at livet føles meningsfuldt og at du er ægte i det du gør. Vær den du er og slippe alle tanker om at du skal være noget bestemt. Jeg tror på denne måde kan du være mere autentisk og nærværende i dine relationer og i livet og alt andet lige vil det blive et nærende og tilfredsstillende samspil.

- tror det er vigtigt at vi tillader alle følelser både de smertefulde og de kærlige …… og I bund og grund er det jo bare følelser det er jo ikke os. Så lad ikke følelserne blive din identitet. Registrere de er der og prøv om du kan rumme dem, men giv slip igen og lad dem passere.

Meditation og yoga hjælper mig til at være ægte og det får mig til at føle mig levende. Det hjælper mig til tillade og opdage følelserne. Det hjælper mig til at holde hjertet åbent og opdage at lykken ikke er afhængig af ydre omstændigheder, men findes lige der i mit indre.  en indre subtil og nærende glæde.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>