Den lille indre stemme

Når man lever med en kronisk sygdom, er der mange ting man må tage op til overvejelse, hvordan vil man forholde sig  til det og leve med det.

Jeg har gjort mig mange overvejelser, jeg har prøvet umådeligt mange forskellige ting, så meget at jeg på et tidspunkt mistede mig selv i det hele. Begyndte at stole mere på andre meget overbevisende behandlere i deres tro på deres vej til helbredelse var den eneste og rigtige vej og jeg stoppede med at lytte til mig selv.

Her stod jeg med en masse viden, som pegede nogenlunde den samme vej – men med afvigelser. Jeg blev drøn forvirret. Alt den viden gjorde at f.eks. at hver gang jeg tog noget mad, blev der analyseret (af mig selv ) og det blev svært at have et afslappet forhold til det at spise, der var så mange forbud og ting jeg helst skulle undgå, nogen mente at maden skulle opvarmes, andre sagde raw, nogle stenalderkost andre vegansk. Så lige pludselig blev det helt farligt at spise. Så pludselig var jeg gået fra hjertet til frontallapperne. Det blev en kamp med den ”rigtige” kost, den ”rigtige” træning den ”rigtig måde at være på”. Der var så meget støj og forskelligt input, at jeg ikke kunne høre intuitionens stille stemme.

Så jeg gav helt slip i en periode, spiste alt. Der var ingen forbud, jeg ville bare nyde min mad og efter et stykke tid kunne jeg igen mærke, hvad der var godt lige netop for mig. For er vi ikke vores egen eksperter? Ved vi ikke helt præcist hvad der er bedst for os. Jeg tror hvis vi øver vi os i at følge vores intuition vil vi opdage at dybt inden i os, er der et sted hvor vi altid ved, hvad der er bedst for lige præcis for os selv.

Generelt og ikke kun i forhold til kosten er det vigtigt at vi tør lytte og stole på os selv. Det at jeg har diagnosen MS har haft den ”bivirkning” at jeg er blevet nød til at lytte til kroppens signaler, der har simpelthen været afregning ved kasse ét, hvis jeg ikke har gjort det. Det har hjulpet mig til at være tilstede og få god kontakt til min krop – vigtige forudsætninger, for at vi kan få fat i intuitionen. Kroppen er er en god sladderhank, hvis vi overhører vores intuition, reagere kroppen med det samme.

For at kunne høre og mærke intuitionen er det vigtigt, at der er ro på hele nervesystemet. At der ikke er for meget støj i vores liv. Vi skal have tillid og en god portion mod, for at turde at stå ved os selv. Med intuition mener jeg ikke at vi blindt skal følge vores følelser, da de er meget omskiftlige og nemt kan været ret farvet af begær eller frygt eller måske bekvemmelighed. Men jeg mener godt at vi kan følge hjertets vej ved at sindet finder ro. Det kan være gennem meditation eller yoga – Det er i hvert fald den måde jeg kommer nærmere min intuition og lader glæde og kærlighed være min ledetråd. I perioder hvor jeg har for meget at se til, for mange bekymringer m.m. bliver det sværere at holde fast og lytte til mig selv. Når jeg tager beslutninger, hvor jeg måske har overhørt denne indre stemme skyldes det ofte at jeg har været styret af emotioner og frygt.

Så det jeg deler her på bloggen, er måder hvordan jeg kommer i mere balance. Det er det der gør mig godt – mine ledetråde. Måske kan du bruge det, måske siger din intuition dig at du skal noget helt andet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>