Stå ved dig selv

Kender i det vi bevæger os over i nogen andre – væk fra os selv. Vi prøver at være som vi tror andre vil at vi er, men det er jo egentligt bare forestillinger og forventninger vi selv har skabt. Lige pludselig hører vi os selv sige noget der ikke komme inde fra os selv, men noget vi tror andre forventer vi siger eller gør.  Vi lever pludseligt andres liv i stedet for vores eget. Jeg har før skrevet om at være autentisk og ægte. Selvom jeg ved at det er så vigtigt for mig og min værdighed, at jeg er tro og ærlig over for mig selv. Ligger der et dybt integreret handlemønster i at tilpasse mig og sørge for at alle er glade. Til sidst kan det blive helt svært at se sig selv bag alle slør af tilknytninger – hvad er mig, hvad er de andre…. Og giver jeg så køb på min egen glæde ved at tilpasse mig. Kan vi blive ved os selv i vores relationer? Kan vi være uden at vurdere os selv og uden at vurdere andre. Lige så vigtig det er, at vi bliver mødt af andre med forståelse og accept, lige så vigtigt er det, at vi acceptere os selv, som dem vi er og drager omsorg for os selv.

Hvad har det med at blive syg at gøre. … jeg tror at når vi glemmer kontakten til vores oprindelige selv, kernen, sjælen, lyset hvad man nu vælger at kalde det og bevæger vi os væk fra nuet og ud i fremtiden eller fortiden – begynder vi at blive styret af ydre omstændigheder, overbevisninger, emotioner – vi basere vores lykke på noget uden for os. Vi stresser os selv ved at gå imod det der står vores hjerte nært – Jeg tror på at vores indre ledestjerne – vores hjerte er grundstenen. Slukker vi det lys og gør os mindre værd – vil det svække os og jeg tror på at det kan føre til sygdom.

Selvfølgelig vil der altid være situationer, hvor vi går på kompromis eller situationer, hvor vi opdager at vi følger vores emotioner og begær. Det er vigtigt at vi giver os selv tid til at reflektere over, hvad ligger der bag vores motivation? hvad er det virkelig der motivere mig er det et virkeligt ønske fra sjælen eller det noget jeg tror jeg ønsker mig? Hvordan føles det? Er der noget jeg kunne have gjort anderledes? Hvis jeg hele tiden viser den respekt over for mig selv at undersøge, hvorfor jeg handler og reagere som jeg gør. At jeg opmærksomt iagttager og kigger på mig selv, undersøger og møde tilværelsens udfordringer uden at lukke ned, ser på uhensigtsmæssige reaktionsmønstre – være til stede med de vanskelige følelser. Undersøge hvad der får en væk fra nærværet. Ved at iagttage sindets mekanismer – kan vi træde ud af vores reaktionsmønstre. Gør det til en fast rutine at reflektere over dagen der er gået. Find din egen måde.

Når vi øver os i dette, tror jeg lige så langsomt at vi tænder for lyset igen at vi lader vores indre viden og lys guide os og lede os i livet.  Vi finder frihed og tilfredshed i nuet – i at være. og slipper afhængigheden af andre og ydre omstændigheder

Lev et liv fuld af værdighed. Ægthed, kærlighed, glæde….. ha fokus på nuet – lad det være dit primære fokus. Og acceptere det som du har valgt – arbejd med det i stedet for mod og så tillad det nuværende øjeblik at være. Og vigtigst af alt lad dit lys stråle og vær den du er.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>