Går du samme vej som hjertet!

Dagen føles pludselig som en sort nat, ser en revne af lys – Kommer det indefra eller udefra? Prøver at være med det der er. Tillade det hele at være der. Finde ro i mørket. Og pludselig mærker jeg, at det er okay at sidde her i mørket. Det er ok at være med mig, jeg er ikke afhængig af at lyset udefra, kommer ind og fjerner mørket: Mørket er mig og lyset er mig. Jeg mærker roen og finder freden i mit hjerte. Gang på gang prøver jeg, at kontrollere og styre hvad der skal ske. Jeg prøver at bruge fornuften, trygheden, men alt skriger indeni – giv nu slip – der sker det du har brug for. Mon jeg får det jeg har brug for? Knuger jeg mig til trygheden, uden at vide hvad trygheden er . jeg prøver at åbne mig for det ukendte, at tillade mig at rumme og favne det hele med et åbent hjerte. Det jeg kan være med til at bestemme, er at jeg vil stoppe kampen, som foregår inde i mig. Måske er det på tide at alle sider af mig slutter fred, giver hinanden et knus, måske kan de forenes og følges ad i stedet for at konkurrere om førstepladsen.

Jeg træder ind i nærværet og slipper kontrollen. Jeg prøver at centrerer mig – at samle mig og blive mere mig – så jeg ikke føles så lost. Spreder jeg mig for meget og forsvinder væk fra min kerne, spredes lyset også, og når lyset spredes, bliver det mørkere. Når jeg prøver at overbevise mig selv om, at jeg skal gøre noget,  styret af frygten og ikke af hjertet, bliver jeg skubbet direkte ned i mørket, jo mere jeg nærmer mig min kerne, jo dybere falder jeg. og det er skræmmende at falde, men jo egentlig meget godt, at den indre stemme bliver tydeligere. Går jeg imod hjertet kommer sorgen, tristheden, frustrationen, men det giver sig også udtryk i det fysiske. Trætheden og kraftløsheden kommer med fulde tryk. Er det ”bare” et attack en forværring af sclerosen eller hvad? Nej det er kroppens råb om – Hey hvor er du på vej hen – jeg vil ikke med. Nu havde du jo lige fundet vejen og styrken. Og måske ligger nøglen til helbredelse lige der.

Så hvordan invitere jeg mere lys ind eller hvordan forstærker jeg det lys jeg allerede er fyldt af. Jeg har før talt om åndedrættet, som en skøn måde at være i det hele. Men tror også jeg kan skabe mere lys ved at handle, for når jeg siger slip kontrollen betyder det jo ikke, at lade stå til, at opgive, det betyder mere at overgive sig og følge min egen indre visdom. Det giver mig styrke at handle på mine drømme, det giver mig styrke at jeg lytter til min egen stemme. Efter at have været i Schweiz, hvor jeg gav noget af min styrke fra mig og overlod det til lægerne dernede – har jeg igen haft brug for, at samle trådene og mærke efter. Hvad er den rigtige og sande vej for mig. Jeg fik en masse hjælp til at komme godt på vej og blev inspireret til at udforske den antroposofiske medicin og hvordan krop, sjæl og ånd hænger sammen og tør nu tage noget af ansvaret tilbage – ikke kontrollen :) At have mig selv med i hele processen. Det føles så fedt og kraftfuldt – både i krop og sjæl. Så selv når mørket tager over – prøver jeg at være med det – men også finde tilbage til følelsen af at jeg har taget ansvaret tilbage, at jeg ikke er magtesløs. Jeg har handlet ud fra mig selv.

Og jeg er ikke færdig med at handle :)  Jeg har jo min drøm – en drøm der har været der i mange år. Har ikke haft modet til at handle på den. Men nu er tiden til det. Jeg vil skabe mit eget behandlings, retreat, yoga sted midt i naturen. Et sted hvor jeg kan være med til at skabe balance og forhåbentlig hjælpe andre. Så er det sagt højt !!!! jeg bliver fyldt med glæde og lys når jeg tænker på mit sted. Jeg ved ikke endnu, hvordan jeg får det til at ske. Men jeg prøver at holde fast i drømmen og åbne mig for mulighederne, der er der ude, måske det rette møde eller andre, der vil drømme med mig! Og mens jeg skriver mærker jeg freden i hjertet. Jeg har fundet det der er sandt for mig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>