den lille død

Stilhed – lytter  – nyder stemmerne fra mine børn der leger – indimellem stilheden – fornemmer hængekøjens vuggen, som gør stilheden endnu mere intens, blæsten i trætoppene, mærker katten der spinder, mod mine mave – sjælen smiler – fyldt med stilhed og lys – nyder øjeblikket – alt er som det skal være.

Rejser mig for at gå i køkkenet og forberede frokost til mine sultne børn. – bliver revet ud af stilheden – fornemmer larmen – kroppen der føles, som den er fyldt med bly – må hjælpe benene ud over kanten, koncentrer mig for at gå – stilheden og roen falmer – det smukke øjeblik forsvinder og tårerne presser sig på. Hvorfor forplanter det liv og følelsen af at være flyvende sig ikke til kroppen – hvor forsvandt det hen?

Jeg opdager at mit nærvær forsvinder – kroppen og de medfølgende tanker sluger al min opmærksomhed. Mærker mine børns arme omkring mig. Min datter der siger mor din krop er træt – hvorfor græder du ikke når du er ked af det? jeg prøver at bevare lyset – men kan kan ikke skjule den store sorg, der rammer mig i dette øjeblik.  Jeg vil jo gerne være stærk for mine børn – give dem den mor de fortjener.

Hvad betyder dette skift. Jeg ser livets forbigående og ufuldstændige natur. Jeg oplever modstanden, mod kroppens forfald måske samme følelse, som når man opdager alderdommen tage fat i kroppen.  Jeg har allermest lyst til at vende mig væk fra frygten over tabet af identitet – tabet af en dyrbar ven. Den jeg er i  forholdet til andre. En form som jeg hr identificeret mig med – dør. Det føles som en lille død. En afslutning på noget. En følelse af tomhed. Jeg prøver at byde afslutningen velkommen. Men måske ville døden i sig selv være mindre smertefuld.

Tilbage i hængekøjen opdager jeg det smukke igen – jeg nyder atter øjeblikket og de små vidunder – mærker taknemmeligheden – hvad vælger jeg – at sige ja til livets væren eller til historien om mit tab. Jeg må øve mig i at dø lidt på denne måde hver eneste dag. Acceptere sorgen, acceptere foranderligheden og den lille død.  Og glæde mig over at jeg for det meste mærker letheden følelsen at svæve oppe mellem stjernene. – hører min søn – mor når jeg bliver stor vil jeg være lige så god til at slappe af som dig Ji

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>