Lyset

“The wound is the place where the light enters you” Rumi

Krymper sammen, mærker hvordan smerten snører sig om hjertet, en spændetrøje der strammer sit tag, skriget der vil ud, gråden der bliver til hulken, som ikke kan holdes inde, som vil have plads, som ret insisterende kræver at blive hørt og set. Presset bliver så stort, at der skabes et tryk og følelsen af hjertet, der bliver sprængt åben, alt er sårbart, alt er åbnet, alt mærkes. Lydene, sanseindtrykkene bliver overvældende. Mærker en stor kraft i mig, uden om mig – en blid, kærlig kraft – samtidig med overgivelsen til sårbarheden, til det guddommelige. Jeg er klar, til at overgive mig fuldstændig, til det der er, til lyset. På en gang mødes mod og modløshed, styrke og sårbarhed, opgivelse og tillid, værdifuld og værdiløs. Kan jeg virkelig være fyldt med så modsatrettede fornemmelser. Kan jeg føle afsky og elske så meget på en gang.

Værdifuld og værdiløs hvad betyder det i grunden, har det skabt en afhængighed inde i mig – en afhængighed af at få kærlighed, at blive valgt, at blive anerkendt, blive elsket. Har jeg troet, at jeg blev nød til at være, gøre noget bestemt for at opnå kærligheden – så meget at jeg mister min styrke, at jeg mister evne til at forblive centret, at forblive stærk i mig selv.

Jeg mærker lyset omkring mig, der nu har en åbning, hvor det kan trænge igennem og blande sig med mit indre lys. Jeg opdager den universelle støtte, som altid er der, som altid har været der, lige meget hvad. Som har næret mig, har støttet mig, som har gjort mig til den jeg er…. Hvor starter og hvor ender lyset/kraften. Får en fornemmelse af at alle grænser ophører. Jeg er en del af hende, hun er en del af mig. Har jeg søgt efter det, der allerede var lige her. Har jeg i en dyb overbevisning af at være værdiløs, søgt efter anerkendelse udenfor mig selv for at opleve forbundethed, for at opleve mit værd i kraft af andre.

Skyggerne dækkede, viste mig ikke det sande billede. Nemlig at jeg allerede er det jeg søger.

Jeg er alt det jeg møder jeg er modig, jeg er modløs, jeg er stærk, jeg er sårbar, Jeg kalder på hende, jeg er klar til at modtage jeg er klar til at se og høre hende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>