Skab balance

Charlottes blog 2

Når man får en alvorlig diagnose som sklerose, føles det for mange, som om livet falder fra hinanden og kan man vist godt sige at, hvis man ikke allerede er det, bliver man bragt ud af balance.

Når kroppen er ude af balance er nogle af de symptomer man kan mærke; humørsvinger, træthed, forvirring, tristhed, hovedpine og fordøjelses problemer. Symptomer som typisk også ses ved sklerose. Hvad hvis man kunne få disse symptomer væk, ved at komme i balance både fysisk, psykisk og spirituelt. Er du i balance får du overskud, glæde og ro ind i dit liv. Du kan selv være med til at skabe, genoprette balancen. f.eks. ser man i den kinesiske medicin og ayuveda ser man sclerose og andre autoimmune sygdomme som resultatet af, at kroppen er ude af balance.

Jeg havde brug for at komme ned i tempo, slippe mine bekymringer og være nærværende både i mit eget selskab, men også sammen med andre. For mig blev det mødet med meditation og fordybelse i min yoga praksis, spiriualitet….. der gav mig en indre ro .

Det er vigtigt, at håbet om selv at kunne påvirke sygdommen altid er til stede.

Med forskning  indenfor den nye biologi, som vi ser nu, hvor b.la. Bruce Liptons forskning viser, at gener og dna ikke, som tidligere antaget, styrer vores biologi; dna bliver i stedet styret af det indre miljø, vi skaber med vores tanker og følelser– både positive og negative. Vores tanker spiller en afgørende rolle for kroppens celler og dermed for vores sundhed og helbred. Det betyder også, at vi ved at ændre vores underbevidste og begrænsende overbevisninger om os selv kan ændre vores biologi. Bevidstheden styrer biologien.

Det afgørende er, at vi begynder selv at tage ansvar, accepterer vores følelser og elsker os selv som personer og hver en celle i kroppen.

Noget der typisk kendetegner personer med diagnosen er, at deres liv før diagnosen har været fysisk og/eller psykisk krævende. De lever oftest et stresset og overanstrengt liv, fordi de ikke siger fra, sætter grænser og sørger godt for sig selv og kroppens behov og udskudt egne behov.

Så jeg vil forsørge at skrive lidt om hvad jeg gør for skabe balance i mit liv, hvordan  jeg forhåbenligt selv kan være med til at sætte kroppens selvhelbredende kræfter i gang. For kroppen er ret intelligent. Jeg tænker at det er vigtigt at vi ikke bare ser på sygdommen isoleret, men at vi starter med at kigge på alle aspekter i vores liv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>