Meditation og nærvær

Hvad får nogle mennesker til at føle sig lykkeligere end andre, selv om deres livsbetingelser ikke altid er de bedste? Meget ofte er det en evne til at leve i nuet. At undlade at spekulere
over det, der skete i går, og ikke bekymre sig over, hvad der måske sker i morgen – i stedet blot at fokusere på alt det positive, som hvert enkelt øjeblik kan give

Jeg havde brug for at komme ned i tempo, slippe mine bekymringer og være nærværende både i mit eget selskab men også sammen med andre. For mig blev det mødet med meditation og fordybelse i min yoga praksis og spiritualitet.

Meditation giver mig større nærvær og en følelse af fred. Jeg føler mig fyldt op med kærlighed. Ofte skaber det velvære og lykke. jeg opnår en bedre kontakt med mig selv og med andre mennesker. Det er ikke altid stilhed og rosenrød stemning, men det hjælper mig til at være i bedre kontakt med mig selv.

Med Meditation daler stress niveauet,  som er utroligt vigtigt i den tid vi lever i nu – hvor de fleste lever et hektisk liv, hvor de handler, planlægger og skal agere i en verden med mange muligheder. Folk med sclerose eller anden kronisk sygdom  har stor gavn af meditation , da centralnervesystemet er på overarbejde og man skal håndtere de følelser der følger med ved at miste noget af sig selv.

Det er let at sidde fast i tanker om fremtid og fortid. Alle disse tanker hober sig op, fremkalder forskellige følelser og holder os fast i nogle bestemte overbevisninger. så meditation hjælper os til at give slip, standse op, reflektere, føle efter og bare være tilstede her og nu.

Forskningen viser at meditation har store gavnlige virkninger på helbredet. Eksperter anbefaler meditation reglmæssigt og gerne hver dag. Jo mere jo større effekt. Hvis vi bruger alt for meget energi på at sindet er overaktivt – vil det tage fra den energi vi skal bruge på at hele.

 Så det handler om at lave nogle gode rutiner og vaner.

 Et gammelt ordsprog lyder: “Så en tanke, høst en handling, så en handling, høst en vane; så en vane høst din skæbne”

 Når sindet vandre og vi er i fremtid eller fortid, bevæger vi os væk fra nuet. Hvis vi, når vi meditere dropper sindet – så er vi bare i nuet. I meditation prøver man ikke at modstå og fastholde.  vi skal ikke være eller blive noget bestemt, vi kan bare være os selv.

Når jeg er nærværende  opdager jeg det fantastiske ved dette øjeblik sammen med mig selv og at hvert øjeblik er betydningsfuldt.

Der er mange måder at meditere på, jeg vil undervejs komme med eksempler og henvise til, hvor man kan finde inspiration.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>