Yoga

For mig har det starten været vigtigt at finde og gøre det, som giver mig energi og hvor jeg ikke mærker symptomerne.

Inden jeg fik sklerose løb jeg og dyrkede asthanga yoga. Jeg har altid søgt det fysisk hårde og pressede mig ofte i træningen. Løb måtte jeg stoppe med inden mit første attack, da mine ben gav efter og jeg stødte på underlaget og faldt flere gange. Men under mit første attak mistede jeg også kræfterne til at dyrke yoga. I en periode lavede jeg ikke noget fysisk, jeg var simpelthen for træt. Derudover blev humøret ramt, da jeg ikke kunne det jeg plejede. Det var noget, der tog rigtig hårdt på mig og jeg fortsatte i lang tid med at presse mig selv for hårdt. Begyndte lige så langsomt at indse, at måske var det ikke meningen, at jeg skulle det jeg plejede! Prøvede min krop måske ikke at fortælle mig noget? Jeg måtte vist skrue mine forventninger ned. Jeg startede med yoga praksisen igen. Denne gang med meget mere fokus på min krop og hvad den kunne. Ret hurtigt mærkede jeg den positive effekt af yogaens blide træning. I kombination med kostændring, kunne jeg nu træne uden at mærke synsforstyrrelser og kræftnedsættelse. for et øjeblik glemte jeg sclerosen.

Yoga er nu blevet en stor del af mit liv. Først yogaen som ren fysisk, senere er det blevet en livslang eksistentiel og spirituel praksis, som giver mig mulighed for at komme tilbage, ind til en naturlig tilstand af balance, og komme i kontakt med den indre kerne af kærlighed. Det har givet mig en oplevelse af tryghed og tilfredshed i livet. Det har lært mig, at alle de svar som jeg skal bruge, findes inde i mig. Yogaen har givet mit liv en helt særlig dybde, som jeg ser frem til at udforske resten af mit liv.

Bliver hele tiden udfordret i hvad kroppen kan og må ændre mine forestillinger om , hvad er yoga. Hvilke yogaøvelser virker for mig? hvordan sammensætter jeg et program alt det vil jeg komme med.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>